hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > لرستان| روزگار سیاه انجیر سیاه

لرستان| روزگار سیاه انجیر سیاه

محصولات کشاورزی و باغی شهرستان پلدختر در استان لرستان را بیش از هر چیزی بانام «انجیر سیاه» می‌شناسند، انجیری که به‌واسطه زودرس بودن پیش از هر نوع انجیری راهی بازار می‌شود و خواهان زیادی در سراسر کشور و دنیا دارد. این محصول در سطح وسیعی از شهرستان پلدختر پرورش داده می‌شود و علاوه بر ایجاد فرصت‌های اشتغال این شهرستان را مستعد تبدیل به قطب صادرات انجیر به کشورهای مختلف دنیا کرده است.

 بنا بر آمار ارائه‌شده از سوی مسئولان، ۳۳ درصد انجیر سیاه‌آبی کشور در لرستان تولید می‌شود و لرستان در پرورش و تولید انجیر سیاه در کشور رکورددار است. این در حالی است که ۹۲ درصد این میوه در شهرستان پلدختر تولید می‌شود. طی سال‌های گذشته کم‌آبی و برداشت بی‌رویه آب از رودخانه کشکان و خشکی رودخانه «مادیان رود»، باغات انجیر سیاه پلدختر را در معرض خشکی و نابودی قرار می‌داد و باغداران همواره در هراس بی‌آبی درختان چندین ساله خود بودند؛ اما امسال بارش‌های شدید باران سیلابی مخرب را رقم زد که باغات انجیر سیاه پلدختر را نیز از خسارات خود بی‌نصیب نگذاشت؛ باغات انجیر سیاه حاشیه رودخانه کشکان این بار به گل نشستند تا تیره‌روزی محصول انجیر سیاه پلدختر به‌عنوان یکی از تولیدات ویژه لرستان همچنان استمرار داشته باشد؛ یک‌بار خشکسالی و بار دیگر سیلاب معیشت باغداران پلدختری را مورد تهدید قرار می‌دهد. بسیاری از دستگاه‌های پمپاژ آب حاشیه رودخانه کشکان که باغات و مزارع پلدختر را سیراب می‌کرد همراه با سیلاب و در جریان آب‌های خروشان کشکان از بین رفتند و گل‌ولای به‌جامانده از سیل باغات انجیر را تحت سیطره خود درآورده است.

تأسیسات حاشیه رودخانه‌های استان بیشتر آسیب دیدند

عبدالرضا بازدار رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در این رابطه با بیان اینکه در جریان سیل اخیر تأسیسات حاشیه رودخانه‌های استان بیشتر آسیب دیدند، اظهار داشت: ایستگاه‌های پمپاژ، باغات حاشیه رودخانه‌ها، مزارع پرورش ماهی و… استان در این سیلاب دچار خسارت شدند. او با بیان اینکه مجموع خسارت‌های واردشده بیش از هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده است، افزود: دو توده باغی در سطح استان داریم که در لرستان منحصربه‌فرد هستند. رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، تصریح کرد: این دو توده باغی شامل انجیر سیاه منطقه پلدختر و انار منطقه سیاب کوهدشت هستند. بازدار خاطرنشان کرد: ایستگاه پمپاژ و مزارع و باغات حاشیه رودخانه که شامل این دو توده باغی نیز می‌شوند به‌شدت آسیب دیدند. او با بیان اینکه بحث جاده رسانی، ایجاد جاده‌های بین مزارع، لایروبی کانال‌ها و باغاتی که دچار گل‌ولای و رسوب شده بودند در دستور کار است، ادامه داد: این اقدامات با استفاده از امکانات جهاد کشاورزی و ظرفیت نیروهای جهادی و بسیج جهادگر و مشارکت خود مردم در حال انجام است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، بیان داشت: بر اساس دستورالعمل ابلاغی نیز خسارت بلاعوض و تسهیلات بانکی به افراد خسارت‌دیده در سطوح تعیین‌شده پرداخت می‌شود.

کارشناسان در حال ارزیابی خسارت‌ها هستند

بازدار با بیان اینکه کارشناسان جهاد کشاورزی استان در حال ارزیابی خسارت‌ها هستند، گفت: در استان حدود پنج هزار هکتار باغ در سیلاب آسیب دید که شامل دو توده باغی انجیر سیاه پلدختر و انار منطقه سیاب کوهدشت نیز می‌شود. او با تأکید بر اینکه بیشتر باغات آسیب‌دیده هستند که با اقدامات فوری و فوتی می‌شود آن‌ها را بازسازی و به بهره‌برداری رساند، افزود: برای هر هکتار باغ آسیب‌دیده در استان پنج میلیون تومان خسارت بلاعوض و پنج میلیون تومان نیز تسهیلات بانکی پرداخت می‌شود. رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، گفت: چون در حال ارزیابی هستیم، اینکه اعلام کنیم چه میزان آسیب‌دیده باید در قالب ارزیابی‌ها قرار گیرند و فعلا به‌صورت کامل مشخص نیست و فردبه‌فرد باید مشخص شود که به‌طور مثال کسی که ۱۰ هکتار باغ دارد چه میزان از آن از بین رفته است. بازدار تأکید کرد: تسهیلات و کمک به کسی داده می‌شود که باغ او از بین رفته باشد، آن‌هایی که بازسازی و ترمیم می‌شوند با اقدامات جهاد کشاورزی قابل‌بازسازی هستند. 

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد